Over Rein Steinkühler

Rein (1987) is geboren en getogen onder de rook van Amsterdam. Als enig kind is hij altijd buiten met vriendjes te vinden. Voetballen, kattenkwaad uithalen en veel op vakantie in Nederland. Aan dat onbezorgde leven komt een einde als zijn ouders rond zijn 10e levensjaar uit elkaar gaan. Een periode van onzekerheid, onveiligheid en onvermogen om met zijn gevoelens en emoties om te gaan breekt aan. Wanneer hij rond zijn 15e in aanraking komt met drank en wiet lijkt het perfecte hulpmiddel gevonden om alsnog een onbezorgde tweede helft van zijn tienerjaren te beleven. Toch is er iets in hem wat ervoor zorgt dat hij niet helemaal de afgrond inglijdt. 

Het startsein

Het is inmiddels begin 2013 als Rein in de kroeg staat en ogenschijnlijk ‘vanuit het niets’ alles voor zijn ogen begint te duizelen. Het zweet breekt hem uit, zijn hart slaat op hol, hij hapt naar adem en krijgt het gevoel elk moment flauw te kunnen vallen. De dagen en weken erna laten de angst en paniek zich regelmatig voelen. Bij het zoveelste ziekenhuisbezoek spreekt de longarts de legendarische woorden uit: ‘misschien moet je eens overwegen om yoga te gaan doen’ uitspreekt. Achteraf is dat het startsein naar de zoektocht met de vraag: ‘wat is er in hemelsnaam met me aan de hand?’

Existentiële crash

Wat volgt zijn twee jaren met vallen en opstaan. Pappen en nathouden zou je het ook kunnen noemen. Begin 2015 stort het kaartenhuis definitief in tijdens een vakantie met vrienden op Aruba. Zijn lijf trekt aan de noodrem: zo gaat het niet langer meer. Uiteindelijk belandt Rein bij een gespecialiseerde revalidatie instelling. Daar komt hij voor het eerst weer in verbinding met de 10-jarige jongen die zich geen raad weet met zijn emoties. Ook komt het besef dat hij zijn eigen verlangens en wensen jarenlang heeft onderdrukt. Uit angst voor afwijzing. Patronen als perfectionisme, een groot verantwoordelijkheidsgevoel, moeite om grenzen aan te geven, conflictvermijding en een drang naar controle hebben er mede aan bij gedragen dat deze existentiële crash onvermijdelijk is geweest.

Spirituele ontwaking

De verbinding tussen hoofd, lijf en hart wordt stapje voor stapje hersteld. Hij neemt 4,5 jaar deel aan wekelijkse groepstherapie, doet aan yoga en meditatie, experimenteert met plantmedicijnen en ontmoet waardevolle mentoren die hem spiegelen en als klankbord dienen. De angst en paniek neemt af. Het levens veranderende inzicht ontstaat dat de oplossing van zijn problemen en klachten in hemzelf liggen in plaats van het veranderen van externe omstandigheden. Dit draagt ook in grote mate bij aan zijn spirituele ontwaking. Het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde wordt steeds duidelijker. Het ervaren en toelaten van gevoelens, emoties en zijn intuïtie zijn daarbij een belangrijke richtingaanwijzer. 

Je Ware Ik

Medio 2020 start Rein zijn eigen praktijk: Je Ware Ik. Het voelt als de kroon op ruim 7 jaar innerlijk werk. De tijd is gekomen om de geleerde lessen door te geven. Sinds eind 2023 combineert hij zijn eigen praktijk met een baan als trainer en coach in de financiële sector. Het is juist de bedoeling dat hij daar zijn licht, liefde, kracht en bewustzijn komt brengen. Onderhand gaat de (spirituele) ontdekkingstocht verder. Regressie-en reïncarnatietherapie brengt heling op het gebied van familietrauma en brengt hem in contact met belangrijke lessen uit vorige levens. Er gaan steeds meer maskers af en Rein herinnert zich meer en meer wie hij in werkelijkheid is. Een krachtige ziel die licht komt brengen op aarde….