Over Eelco Brandes

Eelco Brandes (Woerden, 3 januari 1981) groeide met zijn ouders en twee oudere broers op in het dorpje Noorden in Zuid-Holland. 

Van jongst af aan nam voetbal een belangrijke rol in in het leven van Eelco. Als getalenteerde voetballer werd hij op jonge leeftijd gescout door PSV en speelde hij voor het Utrechtse USV Elinkwijk, destijds satellietclub en voorportaal van de Eindhovenaren. Stages bij PSV en bij FC Utrecht leverden niet de gewenste overstap op, om de droom van profvoetballer in vervulling te laten gaan. Eelco zocht zijn heil in de top van het amateurvoetbal en speelde voor clubs als Argon, ARC, Sportlust en SC Woerden.

Journalist

Met een bachelor voor communicatie en media op zak, werkte Eelco als journalist voor werkgevers als Algemeen Dagblad, Ondernemers Pers Nederland en Staantribune. 

Eelco werd als tiener supporter van de Italiaanse voetbalclub Lazio uit Rome. Hij wordt regelmatig door nieuwsmedia in binnen- en buitenland gevraagd om zijn passie voor de Romeinen te duiden.

Carrière switch

Eind 2020 maakte hij na 13 jaar de carrièreswitch en werd leerkracht in het speciaal basisonderwijs bij SBO de Windvang in Katwijk. In eerste instantie stond Eelco als zij-instromer voor de klas. De pabo-opleiding rondde hij af in 2022. 

Keerpunten

Belangrijk markeerpunten in het leven van Eelco waren een burn-out in 2013 en een echtscheiding in 2020. Met name therapeuten in de alternatieve sector, als haptonomie, rebalancing en resonantietherapie, hielpen hem op uitdagende momenten op zijn weg. 

Anno 2024

Anno 2024 woont Eelco in Den Haag en is vader van Gabri (2016). Zijn bonuszoon Fabian (2013) ziet hij wekelijks. Hij voetbalt nog steeds bij VV Haagse Hout, waar hij tevens jeugdtrainer- en coach is van het team van zijn zoon. Eelco is tevens actief in mannencirkels/mannenwerk in de hofstad. In het schooljaar 2023-2024 leidt Eelco in Katwijk een combinatieklas groep 5/6.